• Sollicitatiegesprekken; wat vermeld je wel, en wat niet?

  Datum: 2011.02.10 | Categoriën: Voor werknemers | Tags: ,

  Het is altijd lastig: wat vermeld je wel tijdens een sollicitatiegesprek, en wat kun je beter niet vermelden? Vooral gezondheidsklachten zijn een gevoelig punt. Jouw potentiële werkgever zit natuurlijk niet te wachten op een nieuwe werknemer met ‘gebreken’. P&Oactueel.nl legt aan de hand van een praktijkvoorbeeld uit wanneer je verplicht bent om gezondheidsklachten te melden en wanneer dit niet hoeft.

  Schouderklachten
  Een werkneemster meldt zich na het eindigen van haar proeftijd ziek wegens schouderklachten. Ze had hierover niets verteld tijdens het sollicitatiegesprek. Kort na haar ziekmelding moet zij geopereerd worden aan deze schouderklachten. Haar werkgever is hier, begrijpelijk, niet blij mee. Hij vindt dat zij tijdens het sollicitatiegesprek had moeten vertellen over haar klachten. Het oordeel van de rechter? Nee. Dat hoeft niet.

  Wanneer moet dat wel?
  Een sollicitant heeft alleen de plicht om gezondheidsklachten te melden als hij of zij weet dat deze klachten hem of haar ongeschikt maken voor de functie. Klachten waarvan je niet kunt weten dat ze je ongeschikt (zullen) maken, hoef je niet te melden.

  Stretch-oefeningen
  Rsi-klachten zijn veel voorkomende klachten op de werkvloer. Stretch-oefeningen zijn een simpele manier om deze klachten te verminderen of voorkomen. MassageProfs.nl heeft er een aantal op een rij gezet, inclusief video-instructies.