• Het is lekker; de kracht van stoelmassage

    Datum: 2010.10.18 | Categoriën: Voor werkgevers | Tags:

    Er wordt veel geschreven over stoelmassage. Je leest vooral veel over wat het allemaal met je doet, de resultaten en effecten. Het verbetert de doorbloeding van de spieren en gewrichten, het stimuleert de afvoer van afvalstoffen etc.. En dat is natuurlijk ook belangrijke en nuttige informatie. Echter hoe belangrijk is het als niemand er gebruik van maakt? Er is veel bekend over de positieve effecten van sporten, en dit zal mensen motiveren om vaker in beweging te komen, echter moet je er dan nog steeds even hard voor werken. Het verschil met stoelmassage is dat een meerderheid van de medewerkers massage heerlijk vindt. Het is daarom geen opgave om een stoelmassage te ondergaan. Je moet er even de tijd voor nemen, 20 minuten, dat is alles.

    Stoelmassage bedrijven hebben vaak rond de 80% deelname. Dat is een heel hoog percentage! En dat is nou juist het succes van stoelmassage. Er wordt ook werkelijk veel gebruik van gemaakt. Het deelname percentage bij bedrijven die fitness aanbiedt ligt vaak onder de 10%. En dan is het nog de vraag of de mensen ook daadwerkelijk naar de sportschool gaan.

    Het succes van het invoeren van stoelmassage op de werkvloer ligt hem dus in het hoge aantal medewerkers dat ook op de massagestoel gaat zitten. Mensen die geen RSI klachten hebben gaan toch preventief een bezoekje brengen aan de stoelmasseur, gewoon omdat het lekker is. Dit helpt hun ook nog eens aan het verkleinen van de kans deze klachten in een later stadium te ontwikkelen. Een duidelijke win-win situatie.