• Stoelmassages voor juf en meester tijdens “Dag van de Leraar”

    Datum: 2010.10.08 | Categoriën: Voor werknemers | Tags:

    Tijdens “De dag van de leraar” werden de leraren en leraressen weer flink in het zonnetje gezet. De stoelmassages waren dit jaar weer enorm populair. Vooral basisscholen riepen massaal de hulp in van stoelmasseurs om alle juffen en meesters een heerlijk moment van ontspanning aan te bieden.

    Al vroeg in de ochtend arriveerde Patricia op locatie. Eerst even de massagestoel installeren, maar al snel stond de eerste leraar al te trappelen om op de stoel plaats te nemen. Dit was zijn eerste stoelmassage ooit. Eerst even kort kennismaken, gevolgd door wat instructies en dan nog even controleren of er nog ergens rekening mee gehouden moet worden. Zijn er klachten aan arm nek of schouders? Dan gaat zij aan de slag. De massage duurt 20 minuten en wordt door de kleding heen gegeven. Dat is in eerste instantie even wennen, maar al snel voelt de leraar die gemasseerd wordt het verschil niet meer. Hij lijkt zich goed te kunnen ontspannen en wil na afloop dan ook eigenlijk niet overeind komen. “Moet ik nu nog werken?” vraagt hij. Tja, dat zal wel van hem verwacht worden en de masseuse verzekerd hem dat na de ontspanning de energie ook weer snel terugkomt. Ze adviseert hem nog even een glas water te drinken voordat hij weer aan de koffie gaat.

    Het is elke keer weer een verrassing om te zien hoe snel ontspanning tot stand komt tijdens een goede stoelmassage. Even de ogen dicht doen helpt ook. Al snel gaan de gedachte naar de handen van de masseuse en het “to do” lijstje verdwijnt even uit het hoofd. Gewoon even lekker genieten van de massage en daarna als herboren weer aan de slag te gaan. Dat is de klacht van stoelmassage.