• Stoelmassage is geen therapeutische behandeling

  Datum: 2011.08.22 | Categoriën: Voor stoelmasseurs | Tags:

  Stoelmassage is geen therapeutische  behandeling Volgens mij is het tijd om nogmaals te benadrukken dat stoelmassage geen therapeutische behandeling is. Stoelmassage is bedoeld als ontspanningsmassage waarbij de doorbloeding van de spieren verbetert en het zelfhelend vermogen van het lichaam toeneemt.

  Hoe graag je ook mensen van hun klachten af wilt helpen. Als stoelmasseur is het van groot belangrijk dat je geen verwachtingen creëert. Het is mooi meegenomen als iemand na de massage van zijn hoofdpijn af is. En het is geweldig als iemand aangeeft na de laatste massage geen klachten aan de schouders meer te hebben. Echter is dat bijzaak en geen hoofdzaak.

  Op de vraag “kan de massage mij van mijn klachten afhelpen” moet het antwoord altijd “nee” zijn. Dat kan uiteraard wel positief geformuleerd worden door aan te geven dat men zich na de massage absoluut beter kan voelen, echter is de stoelmassagebehandeling niet therapeutische van aard.

  Stel dat je massagetherapeut bent en je geeft stoelmassage bij een bedrijf. Is dit dan anders? Nee, dan nog is uw antwoord hetzelfde. Waarom? Omdat u ingehuurd bent als stoelmasseur en niet als therapeut. Het is belangrijk om te leveren wat jij of jouw opdrachtgever verkocht heeft. Heb je stoelmassages verkocht dan is het van belang dat je dit levert. Ook als je in staat bent iets anders te leveren. Een stoelmassage heeft een preventief karakter. Dat betekent niet dat je mensen niet mag helpen. Je geeft een zo goed mogelijk stoelmassage. Wellicht dat jij als massagetherapeut een betere stoelmassage geeft dan iemand die deze achtergrond niet heeft. Het gaat hier dus om de communicatie. Wat vertel je diegene die gemasseerd gaat worden en welke verwachtingen creëer je.

  Een stoelmasseur stelt zich in wezen bescheiden. Tenslotte weten wij stoelmasseurs, op basis van onze ervaringen, hoe vertrekkend de resultaten kunnen zijn.