• Massage steeds populairder als vak

    Datum: 2011.02.02 | Categoriën: Voor stoelmasseurs | Tags:

    Afgelopen weekend vonden de MassageDagen plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Met ruim 1600 bezoekers zijn de massagedagen dit jaar extreem goed bezocht, aldus organisator Frans Heslinga van Infinity Event. Vorig jaar werd de beurs namelijk door slechts negenhonderd mensen bezocht. Opvallend was dat de beurs vooral goed is bezocht door mensen die ‘het vak in willen’.

    Dertig tot veertig procent van de toename in het bezoekersaantal is volgens Heslinga te danken aan de centrale plek. Vorig jaar werden de massagedagen nog gehouden in Arnhem.

    Vooral het aantal deelnemers aan workshops is toegenomen, vertelt Frans. Dit jaar werden er 66 workshops gegeven. Ongeveer 320 mensen deden hier aan mee; één derde meer dan vorig jaar. “Dat komt omdat we meer aandacht hebben besteed aan de promotie van de workshops. Er zijn vooral veel mensen op afgekomen die het geven van massages als beroep willen gaan uitoefenen.” Ook de Beroepsvereniging voor Stoelmasseurs was dit jaar aanwezig om het fenomeen stoelmassages meer bekendheid te geven.

    De volgende MassageDagen zijn alweer gepland; die zullen plaatsvinden op 27 en 28 januari in de Utrechtse Jaarbeurs. De beurs heeft dan ‘Thailand’ als thema.