• Tips tegen dips

  Datum: 2016.04.26 | Categoriën: Voor werknemers | Tags: ,,,,,

  Drink jij ook liters koffie of energiedrankjes op het werk en heb je het gevoel dat je hiervan niet frisser of energieker wordt? Dat klopt! Veel kantoormedewerkers hebben in de ochtend al last van een zogenaamde dip en tegen het middaguur zitten zij gapend achter hun beeldscherm. Herkenbaar? Wij geven je tips om fit je dag door te komen!

  energy dip

  Gezonde snacks
  Zet een schaal met vers fruit of een bakje noten (bijvoorbeeld ongezouten walnoten of amandelen) op je bureau. Zaden en pitten zijn ook gezond, omdat ze een hoog eiwitgehalte en goede oliën bevatten. Vermijd snacks met suikers, ze zijn niet alleen ongezond maar zorgen ook voor een energiedip, ook wel de suikerdip genoemd. Wanneer je suikers zoals chocolade of snoep eet, stijgt de bloedsuikerspiegel heel snel, wat een extra energiek gevoel geeft. Om ervoor te zorgen dat het teveel aan suiker in het bloed sneller wordt opgenomen in de lichaamscellen maakt de alvleesklier een dosis insuline aan waardoor de bloedsuikerspiegel weer daalt, dit noemen we een suiker- of energiedip.

  Water
  Zorg altijd voor een fles water op je bureau, en het liefst ook een in je tas! Door dagelijks acht tot tien glazen (mineraal-)water te drinken blijf je vitaal en gezond. Het verlaagt de toxische belasting, omdat je lichaam zich beter kan ontgiften. Moeheid is vaak een teken van dehydratie, het drinken van veel koffie, frisdrank of vruchtensappen helpt hier niet bij.

  Geuren & kleuren
  Het inhaleren van essentiële oliën kan helpen tegen emoties die ons ziek en vermoeid maken. Lavendelolie werkt goed tegen stress en geeft je een boost wanneer je in een dip zit. Ook rozenwaterspray werkt verfrissend helpt je huid jong te houden. Kleuren hebben ook invloed op hoe jij je voelt, zo word je van oranje vrolijk en creatief, van blauw productief en werken wit en groen rustgevend.

  Muziek
  Door tijdens je werk naar muziek te luisteren zorg je ervoor dat je een eigen sfeer creëert. Het is wetenschappelijk bewezen dat klassieke muziek de creativiteit en intellectualiteit stimuleert, new-age muziek zorgt voor kalmte en ontspanning.

  Schoenen uit
  Kinderen lopen van nature het liefst op sokken of blote voeten, doordat je hierdoor beter contact maakt met de aarde, zorgt dit voor meer lichamelijke ontspanning. Het is daarom helemaal geen gek idee, als je werk het tenminste toestaat, om op je sokken rond te lopen. Ook het plaatsen van een voetzoolreflexroller onder je bureau kan zorgen voor stressreductie en het voelt ook nog eens erg prettig aan!

  Fiets naar je werk
  Op 26 mei 2016 fietst heel Nederland weer naar zijn werk tijdens de 10e ‘Nationale Fiets naar je Werk Dag’. Fietsen zorgt niet alleen voor meer energie, door dagelijks een uur te fietsen verbrand je gemiddeld 300 calorieën, voorkom je hart- en vaatziekten en bouw je ook nog eens spierkracht op. Reden genoeg dus om op je fiets te stappen en te ervaren hoe het is om fit op je werk aan te komen. Meer informatie over deze dag vind je op http://www.fietsnaarjewerkdag.nl/

  Alvast een energieke werkdag toegewenst!

  Post to Twitter